În data de 2 august 2023, la ora 10:30, a avut loc un eveniment special organizat de FeminEast. Locația aleasă pentru acest eveniment a fost Humanitas Lipscani, situată pe Strada Lipscani nr. 42, București. De asemenea, participanții au avut opțiunea de a se alătura evenimentului online, folosind platforma Zoom. Evenimentul a fost parte din volumul 2 al seriei intitulate “Dincolo de Stereotipuri: Ora de Educație Financiară” și a fost realizat în colaborare cu Banca Comercială Română (BCR).

Participanții au fost invitați să descopere lumea bancară și să-și consolideze cunoștințele legate de atribuțiile de bază ale unei bănci, inflație și activitățile băncii comerciale. De asemenea, au avut oportunitatea de a lua parte la discuții cu experți financiari care au împărtășit informații valoroase despre sănătatea financiară și modul corect de gestionare a banilor.

Evenimentul a inclus și o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri, în care participanții au avut șansa de a cere sfaturi și de a obține informații utile de la membrii comunității FeminEast.

Un aspect important de menționat este că evenimentul a fost deschis tuturor persoanelor interesate și a fost organizat gratuit, cu scopul de a promova educația financiară și de a sprijini comunitatea în dezvoltarea abilităților financiare.