Pe 6 iulie 2023, a avut loc un eveniment special organizat sub numele “Dincolo de Stereotipuri: Ora de Educație Financiară” la Muzeul Băncii Naționale din Strada Lipscani nr. 25. Acest eveniment a fost o ocazie unică, deoarece marca prima ieșire din mediul virtual și a fost deschis pentru toți cei interesați să participe.

Evenimentul a început la ora 10:00, cu un tur al Muzeului Băncii Naționale, oferind participanților o perspectivă fascinantă asupra instituției bancare centrale a României. Apoi, la ora 11:00, a avut loc o lecție de educație financiară susținută de Banca Națională a României. Această lecție a acoperit teme importante precum funcțiile și atribuțiile băncii centrale, inflația, produsele și serviciile oferite de băncile comerciale, economia comportamentală și gestionarea bugetului personal. Participanții au avut șansa să învețe și să pună întrebări în legătură cu aceste subiecte, transformând evenimentul într-o oportunitate valoroasă de a-și lărgi orizonturile financiare.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Banca Comercială Română (BCR), ceea ce a adus o perspectivă suplimentară asupra lumii bancare și a oferit participanților o șansă de a-și verifica cunoștințele despre atribuțiile de bază ale unei bănci, inflație și băncile comerciale.

În plus, participanții au avut privilegiul de a lua parte la discuții provocatoare alături de experți financiari, care au împărtășit informații prețioase despre conștientizarea financiară și modul înțelept de gestionare a banilor. S-a încheiat evenimentul cu o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri, unde toți cei prezenți au avut ocazia de a cere sfaturi și de a obține insights valoroase de la paneliștii evenimentului.